Повест за двата вида потребители

Джоан Фийни, партньор в Advisors Capitol Management

18:00 | 15 август 2022
Преводач: Мария Попова

В момента при жилищата се случват много неща – цените на имотите растат, наемите са на наистина рекордни нива, а в същото време Фед се опитват да вгорчат живота на купувачите с високи лихви.

Определено протича промяна на пазара на жилища.

Ниските лихви бяха създали силно търсене, но да не забравяме, че има много млади хора, които забавиха покупката си на първо жилище и това латентно търсене все още е налице.

В момента наблюдаваме преосмисляне на въпроса колко мога да си позволя да плащам за жилище. Виждаме хората да се отказват от строителство, а строителният бизнес да се забавя.

Но пък при настоящите високи ипотеки, собствениците на домове не искат да се отказват от евтините си ипотеки. Това ще тласне търсенето към нов ръст.

Ние все още сме ентусиазирани относно развитието при новите жилища, особено в сегмента, който обслужва по-слабо платежоспособните купувачи на първо жилище.

Така че, има интересни сегменти в жилищното строителство, само трябва да сте по-търпеливи докато тече промяната и хората предоговарят ипотеките си и търсят по-евтини домове.