Roblox монетизира много добре във всички възрастови групи

Дейвид Басуцки, директор на Roblox

22:06 | 11 август 2022
Преводач: Силвия Грозева

Няма съмнение, че макроикономическата среда бе тежка за много компании – особено технологичните и в частност гейминг. Как усещате влиянието на тези акроикономически сили върху Roblox?

Всички срещат затруднения в тази икономическа ситуация. Roblox приключи най-силния си месец в историята като потребители и участие в САЩ и Канада, както и по света, във всички възрастови групи.

Не сме изобщо разочаровани. Юли за нас беше изключителен, както и цялото второ тримесечие.

Roblox не е гейминг компания, нито дори гейминг платформа. Това е платформа за ново човешко преживяване, където хората се събират, за да играят, но и да учат, да ходят на концерти и технологията, върху която работим е по-скоро инструмент в ръцете на хората, който ползват в ежедневието си.

 

Разширяването на демографския ви отпечатък поне в САЩ и Канада всъщност е при 17 до 24-годишните. Този сегмент изпреварва този на по-малките деца като моя син, за когото съм ви говорила. Той е с по-младата кохорта и обожава да играе на платформата. Кое води този ръст?

Винаги сме смятали Roblox за платформа, на която хората от всякаква възраст могат да събират, да се свързват, да правят заедно разни неща, било да играят или да правят в училище дисекция на жаба, да завършват гимназия заедно.

Сега, с порастването на тези хора, те канят приятелите си в Roblox и ръстът при 17 до 24-годишните се дължи на три неща.

Първо, удивителното съдържание, почти половината от което се играе от играчи над 13г., отколкото от по-малки.

Интересът е воден от разнообразието на платформата, постоянните технологични иновации – новите, невероятни неща около аватарите, възможностите за идентификация на хората с това, което те искат да бъдат. С качеството на аудиото, което предоставяме, висококачествените материали. Много неща водят този ръст.

Какви са разликите в участието и монетизацията при по-възрастните играчи?

Интересното е, че монетизираме много добре във всички възрастови групи.

Сега, като навлизаме при по-високата възраст, забелязваме, че те харчат повече пари онлайн.

Някои продукти, които предлагаме в момента са визионерските ни рекламни продукти, които са имърсив и нейтив. Те забавляват, вместо да се пречкат на играчите.

Тези неща обикновено монетизират по-добре сред по-големите играчи.

Наистина има огромни възможности на платформата ни, не само по света, но и с привличането на пораснали играчи.