Устойчивият растеж при мебелите, част 1

Наташа Абелар, Bloomberg

18:30 | 27 юли 2022
Преводач: Мария Попова

"В столовата, имах една маса от тик на „Дирлунд“, а спешно ми трябваха пари. Трябваше да си платя наема. Качих обява във Facebook и незабавно започнах да получавам съобщения", казва Тамара Лихтенщайн от Lich Goods. "Тези мебели са много здрави, много тежки. Това е от 50-те години и все още е в отлично състояние. Хората търсят такива неща, търсят такова качество. Писнало им е от боклучавите мебели в домовете им, а това не е добре за никого, включително за планетата".

През последните 2 години, Тамара Лихтенщайн има огромен успех на пазара за препродажба на мебели. Горещият жилищен пазар в съчетание с трудностите в снабдителната верига и инфлацията превърнаха покупката на нови мебели в истински кошмар. Докато големите магазини за мебели се затрудняват да задоволят търсенето, находките втора ръка получават нов живот на пазара за препродажби. Индустрията позволява на клиентите бързо да се сдобият с устойчиви мебели.

"По време на ковид, взимах много мебели направо от верандите. После стана толкова натоварено, че трябваше да си намеря помощник. А сега, буквално за всеки аспект от  работата имам служител, така че да мога много бързо да обработвам нещата", казва Тамара.