Истинската история на Gucci, част 7

Сара Фордъм

15:00 | 2 юли 2022
Преводач: Петя Кушева

"Търсех големи инвестиции и тогава Gucci се свърза с мен и останалото е история", казва Александър Макуин.

Те купуват Alexander McQueen. Купуват Стела Маккартни. Купуват Balenciaga. Всяка марка е малко по-различна, някои са млади дизайнери, които се нуждаят от помощ, за да израснат и да узреят. Други са избледнели имена, които трябва да бъдат променени. Така че имат много деца, които се опитват да отглеждат в това начинание.

"Имаше споразумение, че ще управляваме компанията самостоятелно в продължение на 5 години, да създадем тази компания с няколко марки, тази голяма група от компании, а след това той щеше да купи 100% от акциите, на цената, която беше определена по време на битката с LVMH",  казва Доменико.

И така, пет години след първоначалния бял рицар, Пино купува пълните 100% от Gucci. Том и Дом са в ситуация, в която управляват тази публично търгувана компания сякаш е тяхна собствена. Докато не настъпи момент, в който Пино ще поеме контрола и е време да се предоговорят договорите за Том и Доменико и те осъзнават, че няма да имат свободата да управляват Gucci, както досега. Том и Дом обявяват, че се оттеглят от Gucci, което е шок за индустрията по онова време.

"В края на краищата Том беше наясно, че няма да остане, а аз работих с него толкова отблизо. Беше просто като мой по-малък брат. Накрая почувствахме, и аз почувствах, че сме изпълнили своята част и беше време да продължим живота си", казва Доменико.