Президентът на FIFA: Всеки ще бъде добре приет в Катар

Джани Инфантино, президент на FIFA

14:00 | 24 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

Значи сме доволен от направеното, но оставате на място, за да се уверите, че ще има подобрения?

Точно така. Напредъкът трябва да продължи.

На нас в Европа ни отне стотици години, за да стигнем там, където сме в момента в областта на социална защита на хората.

В тази част от света и особено в Катар това се случи само за няколко години.

Затова е ясно, че в началото ще е нужно малко време да се оценят и поправят някои неща, които може би не работят както трябва.

Така че ние сме тук и си сътрудничим.

Искаме да се уверим, че тези правила ще останат и след Световното.

Какво ще ни кажете за правосъдието? Имаше опасения, че като дойдат феновете, може да направят нещо, което е приемливо в страните, от които идват, но не е в Катар. И може да ги арестуват.

Това няма да стане. Хората  ще бъдат арестувани, ако унищожат нещо. Ако започнат да се бият по улиците. А не очакваме да се случват подобни неща на световно. Обикновено на такива събития идват семейства и хора, които искат да се наслаждават.

Очакваме да бъде така и сега.

Особено в Катар обаче – сега говоря за ЛГБТ общността, всеки ще бъде посрещнат добре. Получихме необходимите гаранции за това. Обучаваме официалните представители. Работим ръка за ръка с правителството, с полицията и всеки ще бъде добре приет.

Ако Катар не искаше да приеме всякакви хора, нямаше да организира Световната купа, за да посрещне целия свят.

Така че съм сигурен, че въпреки че се шуми тук-там, въпреки че има критики, което е нормално, просто хората ще гледат фактите и ще съдят нас по резултатите от събитието. Защото говорим за правосъдие.

Но всеки ще бъде добре дошъл.