Председателят на Valentino за бъдещето на лукса, част 2

Рашид Мохамед Рашид, председател на Alsara Investment и на Valentino

15:30 | 23 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

Може ли търсенето от американските потребители и Близкия изток да компенсира част от това търсене или е загубено?

В Америка има бум. Това е най-бързо развиващият се пазар през последните две години и виждаме, че ще продължава все така. Европа се засилва, а Близкият изток се превръща в много активен пазар, защото местните жители купуват на място, вместо да идват в Европа.

В Латинска Америка, Бразилия също се превръща в много силен пазар. Наблюдаваме по-голям растеж на локализиране на пазарите. Китай е под въпрос, но Америка е водеща в тази област.

Търсите ли цели за сливане и придобиване?

Определено.

Модни къщи?

Със сигурност. Винаги има апетит да се търсят много специални марки, защото сме силно фокусирани върху лукса. Същността на лукса е в силата на марката. Луксът е специален бизнес. Много емоционален и е свързан с много история и емоция около него. Знаем, че това бе локализирано много години в страни като Италия и Франция, където дълго време са били в състояние да го монополизират.

Имате ли марка-мечта? Остаряла марка, която можете да революционизирате?

Имаме, но не мога да Ви кажа коя е.

 

Не можете...Трябва да ми я кажете под претекст, че може да си я купя вероятно.

Искате да конкурирате големи френски конгломерати като LVMH и Kering?

Разбира се, това е успешен пример за създаване на платформа на компании и определено създаване на невероятна еволюция на пазара на луксозни стоки. Опитваме се да създадем група от фирми. Няма да правим едно и също нещо, защото сме зависими от запазването на собствената ДНК на компаниите, така че Valentino e италианска компания и искаме да я запазим като италианска.

Свършихме страхотна работа с Valentino като я разширихме от 300 млн до над 1.5 млрд. Стана страхотна история на успеха. Ние запазваме това и бихме искали да се развиваме повече като я запазваме силно локализирана.