Истинската история на фамилията Gucci, епизод 1, част 5

Сара Фордън, автор на Фамилията Гучи, редактор в Bloomberg

18:35 | 10 юни 2022
Обновен: 21:30 | 10 юни 2022
Преводач: Петя Кушева

Така Маурицио Гучи започва този план в скрита кампания с Morgan Stanley, за да изкупи акциите на Алдо и неговите братовчеди и да привлече инвестиционната банка, Investcorp като свой финансов партньор. Защото не разполага с достатъчно пари, за да купи всичко сам.

Що се отнася до сложността на закупуването братовчедите, както и чичото, тази сложност имаше едно решение, което можете да наречете днес вътрешна информация. Тъй като прекарах много време с Маурицио, той ми даде цялата вътрешна информация за това, което всички в семейството правят, наистина какъв е дневният ред. И по-специално, той също така ми обясни как Паоло Гучи е бил малтретиран от баща си и е получил значително намален брой акции в сравнение с братята му, защото Паоло буквално е вкарал баща си в затвора. И така, това, което направих, е да му предложа да му бъде платена много подобна сума пари, както ако не е бил наказан от баща си. Ще ти платя същата цена, която получават братята ти ще получат. Той прие. Така че аз всъщност отидох там с куфарче пари в брой и закупих този първоначален 3% от Паоло Гучи, което всъщност промени живота на Gucci.

Един човек, който е работил за компанията каза, че Паоло е предател на всички.

Щом видяха, че играта е свършила и че идва някой друг да управлява бизнеса, тогава постепенно един по един, всички продадоха акциите си. Така че това, което първоначално беше почти невъзможна мисия се превърна в реалност. 50% от всички налични акции в крайна сметка бяха закупени от Investcorp, и на този етап Investcorp и Маурицио притежаваха компанията.

Вижте ШЕСТА ЧАСТ на видеото.