Стрелецът от Тексас е публикувал плановете си онлайн

Джулиет Сали, Bloomberg

22:00 | 26 май 2022
Преводач: Мария Попова

Осемнадесет годишният младеж стрелял в училището в Тексас и предупредил за плановете си за нападението в социалните медии. При стрелбата загинаха 19 деца и двама възрастни. Властите твърдят, че нападателят Салвадор Рамос е качил във Facebook плана си да застреля баба си и да се прицели в начално училище. Запознати със случая от компанията-майка на Facebook, Meta казват, се съобщенията са били лични и открити едва след нападението.

Руското министерство на отбраната заяви, че отваря морски коридори за седем украински пристанища след като беше критикувано, че предизвиква световна продоволствена криза с блокадата им. Хуманитарните коридори от украинските пристанища в Черно море и Азовско море ще работят в единадесет часови прозорци всеки ден, но може да отнеме време преди да се възстанови транспорта докато бъдат отстранени мините.

Директорът на Guggenheim, Скот Майнърд каза, че биткойн ще се срине до 8 хиляди долара. Това е голяма промяна в позицията му. В края на 2020, той прогнозира, че биткойн ще достигна 400 хиляди долара. Манърд заяви, че криптовалутите не са се наложили като надеждни инвестиции и са се превърнали в пазар за, цитирам, „група хулигани“.