Джонсън обяви, че готви санкции за Русия

Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания

15:07 | 2 февруари 2022
Преводач: Петя Кушева

Фокусът ми е изцяло върху изпълнението на приоритетите на британския народ и те включват гарантиране на сигурността ни в отношенията ни с нашите приятели и съюзници, и че нашите приятели и съюзници са в безопасност. Мисля, че има голяма тревога в нашата страна относно това, което виждаме на границата с Украйна. И е абсолютно жизненоважно правителството на Обединеното кралство да се активизира сега и да обедини нашите приятели и партньори на Запад.

Да подготвим пакета от икономически санкции, който имаме. И както знаете, ние ги засилихме сега.

Пакетът, който представяме, новото законодателство, ще ни позволи да определим стратегическите търговски интереси на Русия по много пряк начин, както и отделни руски търговски интереси. И мисля, че е жизненоважно в Москва да разбират, че ще има автоматизъм в начина, по който прилагаме тези санкции, така че в момента, в който има по-нататъшно нахлуване в суверенна украинска територия, тогава тези санкции ще бъдат приложени.

Знам, че това е и позицията на нашите американски съюзници. Ние се надяваме, че това ще бъде общата позиция и работим да постигнем точно това.