Франция отменя някои ограничения

Джулиет Сали, Bloomberg

10:30 | 21 януари 2022
Обновен: 11:56 | 21 януари 2022
Преводач: Мария Попова

Франция ще отмени някои ковид ограничения от началото на следващия месец, заради признаци, че омикрон вече е достигнал пик в някои региони, включително и в Париж. Задължението да се работи от вкъщи поне три дни седмично и да се носят маски на открито ще отпадне. Правителството запазва ваксинационния паспорт за пълна ваксинация, който се изисква при посещения на ресторант, театър и за пътуване със самолет.

Комисията разследваща миналогодишните бунтове в столицата е поискала Иванка Тръмп да се яви за интервю. Комисията е поискала доброволното ѝ сътрудничество по редица ключови теми. Иванка Тръмп беше съветник към Белия дом и комисията заяви, че тя е била в овалния кабинет по време на бунтовете на 6 януари и ден преди това.

Акциите на Netflix се сгромолясаха с 20% в търговията след затваряне, тъй като очакванията за растеж на компанията разочароваха инвеститорите. Стрийминг гигантът обяви, че очаква два и половина милиона абонати да се присъединят през това тримесечие и обвинява затегнатата икономика и последиците от пандемията. Уолстрийт очакваше 6,3 милиона нови абонати за тримесечието.

Peloton отрече да е намалявала производството си на фитнес уреди, включително велоергометри и бягащи пътечки. Президентът на компанията Джон Фоли заяви, че обмисля съкращения на персонала и предприемане на действия за подобряване на рентабилността. Печалбите на Peloton се разминаха минимално с очакванията през второто тримесечие, акциите изгубиха 85% за миналата година.