2022 за технологиите според Cisco, част 1

Чък Робинс, директор и председател на Cisco Systems

10:30 | 21 януари 2022
Обновен: 10:43 | 21 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Като гледате към 2022г, какво е усещането?

Обнадежден съм. Първо благодаря за интервюто.

2021г приключи за нас с повишени очаквания и за съжаление разбрахме това, за което говорихме по-рано. Разбрахме, че ще има изненади в бъдеще. Разбрахме колко малко неща са под нашия контрол днес.

Тази година обаче се надяваме Омикрон да бъде сигнала, че краят наближава. Ако слушаме медиците, те дават сигнали, че може и да е така. Е, има риск от нови варианти, но хората са готови. Те бяха готови, всички сме готови. Колкото и да обичаме тази технология и да се гордеем с това, което успяхме да постигнем, за да не спре светът и хората да могат да запазят производителността си, всички умираме да се върнем. Да сме отново заедно. Лично.

Какво мислите за общата макропрогноза? Сигурно имате някакви сигнали за проблемите по веригите на доставки? За достъпа до материали. Какво е усещането? Ще расте ли икономиката или не толкова бързо, както бихме искали?

Трудно е да се прогнозира. През март 2020г почти всички мислехме, че в глобалната пандемия икономиката ще пострада.

Но стана точно обратното в последните 2г.

Няколко неща се случиха.

Първо на годишна база беше много трудно. Но 2021г бе толкова силна година. Очевидно Фед ще започне да повишава лихвите, което ще има някакви последици за икономиката.

Но смятам, че инвестиционният цикъл, в който са компаниите и нагласите им за технологичните инвестиции, идеите им за бъдещето показват, че инвестиционната среда ще бъде доста силна. Особено в нашия сегмент.

Забелязваме големи дългосрочни тенденции, които според нас ще продължат да са тласкани напред. Може да има някои колебания заради временни макропроблеми, но в дългосрочен план всичко ще бъде наред.