Binance очаква волатилността да продължи през 2022

Лий Травърс, директор на Binance Австралия

13:51 | 27 декември 2021
Преводач: Силвия Грозева

Няма да прогнозирам по-малко волатилност, защото определено 2021г бе волатилна. Било заради макроикономически фактори или защото станаха някои отделни неща на криптопазара, годината беше пълна със събития.

Продължава да очаквам да има още повече интерес, търсене и волатилност.

Забелязахме, че се появяват някои страни, които имат желание да регулират крипто. Да позволят на потребителите да получат достъп до иновациите, които предоставят блокчейн и крипто валутите. В Австралия имаме късмета да работим в позитивна среда.

2022г се оформя като годината, в която ще имаме регулации на пазара.

Ще има реални условия за излизане на пазара, не само регистрация при регулаторите.

Годината според мен ще предложи мейнстрийм плащания и с крипто валути.

Много важна и силна година ще бъде 2022г и аз много се вълнувам.

По отношение на цената тази графика е много интересна, защото в миналото сме имали също големи ръстове и сривове на биткойн и останалите крипто активи. Но докато преди крашът на биткойн отнемаше години на възстановяване, сега в зелено на екрана виждаме, че дори последния срив се възстанови само за месеци, дори седмици. Какво ви говори това? Намерихме ли дъното на фундамента и доверието във фундамента на този актив?

Определено. Това не са само ранните участници на пазара. Биткойн влиза в мейнстрийм. Има реални купувачи и те предлагат цена при промени на пазара. Определено го забелязахме тази година с вълната от капитал, която се включи при покупките, както и някои отливи. Няма да кажа, че това непременно не го е имало в предишните цикли. Този обаче бе посрещнат с много капитал за покупки. Това е позитивно.

Сега в Австралия забелязваме около 15% от пазара притежава крипто валути.

Очаквам този дял да се удвои догодина. Дори банките на Общността на нациите ще могат да го правят за нас.

Определено това не са обикновени цифри.

Глобално очаквам делът да се увеличи от 5% на дори 10-15%. Така че ще има огромен прилив на нови инвеститори, нови участници на този пазар. Според мен това ще намали спадовете.

Все още ще има волатилност, това го знаем. Активът остава спекулативен. Би трябвало да остане малък дял от инвестиционните портфейли. Но определено съм уверен, че тези големи спадове от миналото вече няма да ги има тази година.