JP Morgan: Време за ревизия на Китай, част 2

Джеймз Съливан, ръководител Изследване на акциите в Азиатско-тихоокеанския регион JPMorgan

14:26 | 29 ноември 2021
Обновен: 16:29 | 29 ноември 2021
Преводач: Петя Кушева

Кажете ни за Тайван.

Тайван е интересен. Наскоро завършихме проучване, в което използвахме обработка на естествения език, за да разгледаме коментарите на ръководството относно ръста на приходите, ръста на печалбите, но също и критичните ограничения на веригите за доставки.

Страната и секторът, които излязоха най-положителни в резултат на този анализ са Тайван и нейната технологична индустрия.

Виждаме признаци на сила навсякъде. Положително настроени сме към позиционирането в това пространство, защото все още виждаме че позиционирането на инвеститорите е относително леко. Това ще бъде ключов източник на нарастваща алфа стойност за инвеститорите занапред.

Оставаме позитивни към повторното отваряне на търговията по-специално в южноазиатския район. Особено места като Индонезия и Тайланд са добър пример за това.

Може ли да се задълбочите малко повече в това? Всъщност щях да Ви попитам за югоизточна Азия, защото знаем, че индонезийските пазари вече вървят нагоре. Това движение нагоре има ли още пространство и също така, ако може да обособите югоизточна Азия, защото някои хора са склонни да събират всичко в една кошница?

Да, това е много добър въпрос и бих казал две неща. Номер едно, от гледна точка на позиционирането на индекса е важно да се признае, че макар и много от нашите индекси да са близо до върховете, дори това да е вярно в глобален мащаб, според мен трябва да бъдем най-фокусирани върху ротационните сделки вътре в индекса. Ротационната търговия, от която продължаваме да се вълнуваме са промишлеността и все повече енергийната сфера. Относно енергията  току-що публикувахме част от анализ на американския ни екип който посочва, че петролът просто ще се нормализира от перспектива на оценката спрямо другите класове активи. Очакваме цена за барел от 115 долара. Очевидно значително по-висока от това, където сме днес.

Така че пазари като Индонезия, които са използвани в петрола и общият енергиен комплекс са интересни.

Бих коментирал накратко енергийната сфера. Виждаме структурен натиск за повишаване на цените при преминаването към зелена икономика.

Важно е да признаем, че докато правим прехода към по-екологична икономическа структура, наблюдаваме значително намаляване на предлагането от традиционните енергийни източници, което се случва по-бързо от увеличението, което виждаме при възобновяемите енергийни източници.

И по дефиниция, ако има значително по-голямото намаляване на търсенето, а  предлагането остава постоянно, тогава цените явно ще се повишат.

Така че виждаме структурен натиск в енергийния комплекс поради зеления енергиен преход.