Препоръките са най-добрата реклама

Алекс Ковачев, основател и CEO на интериорно студио IDEA, Бизнес среща, 10.12.2019

21:20 | 10 декември 2019
Алекс Ковачев, основател и CEO на интериорно студио IDEA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Алекс Ковачев, основател и CEO на интериорно студио IDEA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При създаването на компания достигането до първите клиенти е много трудно – намира се първи малък клиент, после втори, следващият е малко по-голям и пр. Нещата се случват постепенно, а препоръките са най-добрата реклама. Това каза Алекс Ковачев, основател и CEO на интериорно студио IDEA, в предаването „Бизнес среща“ с водещ Таня Кръстева.

По думите на Ковачев излизането на компанията извън българския пазар е в следствие на много постоянство и последователност.

„Всички клиенти ги обединява това, че искат нещо хубаво. Естествено, всеки пазар има своите специфични изисквания и нужди“.

Конкуренцията според него е здравословна, тъй като тласка бизнеса напред.

„Изисквания на клиенти и интериорните дизайнери трябва да се сливат“.

Ковачев отбеляза, че новости в сектора има всеки ден. Интериорният дизайн обаче не може да бъде подвластен на модните тенденции, а това какви материали ще се използват за даден проект зависи от неговата цел.

„Модата е на сезони. Интериорът е нещо, което трябва да живее дълго време“.

Гостът посочи, че технологиите вече навлизат във всеки аспект от дейността на компанията. Нейният екип е от 34 човека, а основно предизвикателство пред мениджърите е растежът.

„Структурата на дружеството обаче не е такава, в която на този етап да може да се привлече инвеститор, така че не търсим“, каза още Ковачев.