Силният лидер не се плаши от силни хора на позиции под неговата

Виолина Маринова в Бизнес среща, 28.11.2017

21:30 | 28 ноември 2017
Автор: Кирил Петков
Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предизвикателството да направиш нещо ново е това, което ме ръководи през целия ми трудов стаж. Това каза Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева. "С течение на времето, без да прескачам стъпала съм минала през всички позиции. Това калява човека, създава му сили и енергия да преодолява трудности, да преодолява предизвикателства".

"Основното нещо е, че един ръководител работи добре с екип от хора около себе си. Силният лидер не се плаши от силни хора на позиции под него. Той има интерес тези хора да бъдат силни, добре подготвени и образовани, за да могат заедно да постигнат целите си". 

Когато си бил на всички позиции, познаваш всички детайли на работата, каза Маринова. "От друга страна познаваш и усещанията на хората, защото за да вземеш правилното решение, трябва да знаеш как да постъпиш със служителите, какво би било по-удобно за клиентите, но едновременно с това не трябва да се създава и дискомфорт на нашия служител, защото той работи непрекъснато с хора".

Как ще изглежда банката на бъдещето? Защо е невъзможно корпоративните клиенти да се обслужват изцяло дигитално? Да очакваме ли мемоарите на Виолина Маринова?