Sega и Microsoft обмислят сътрудничество за облачни игри

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт“, 01.11.2021

12:03 | 1 ноември 2021
Обновен: 14:21 | 1 ноември 2021
Автор: Александра Попова

Японската Sega Sammy Holdings обяви, че проучва стратегически съюз с Microsoft за разработване на големи бюджетни заглавия, използвайки технологията за облачни игри на производителя на Xbox. Анонсът накара някои анализатори да очакват, че този ход може да сигнализира и за по-дълбока връзка. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова. 

"Базираната в Токио Sega проучва създаването на заглавия с глобален обхват на облачната платформа на Microsoft Azure, се казва в изявление до фондовата борса, без да се предоставят допълнителни подробности, включително дали сделката ще включва ексклузивност за заглавията или капиталови инвестиции".

Собствената инициатива за облачни игри на Microsoft е достъпна чрез Xbox Game Pass, услуга за абонамент за различни платформи, която включва заглавия на Sega като хитовата серия Yakuza.

От думите на главния редактор стана ясно, че облачните игри не зависят от обемистия хардуер, но изискват бърза интернет връзка. Залогът на Microsoft в зараждащия се сектор се случва на фона на изчисления, че Xbox изостава в конзолната битка с PlayStation на Sony.

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg.