Microsoft добавя нови услуги в пакетите си

Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, "Бизнес старт", 08.09.2021 г.

12:53 | 8 септември 2021
Автор: Михаил Митев

Американският технологичен гигант Microsoft обяви, че е придобил Clipchamp – стартъп, разработващ софтуер, който потребители и корпоративни служители могат да използват за монтиране на видео. Като условията на сделката не сe разкриват. Това сподели Елена Кирилова, редактор в сайта Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

По думите на госта, технологията отговаря на дългогодишните усилия на Microsoft да разшири своите предложения на софтуер за производителност, както за индивидуалните, така и за корпоративните потребители. Когато през август Microsoft обяви предстоящото повишаване на цените на абонаментите, тя посочи, че добавя нови услуги в пакетите, включително приложението за комуникация Teams.

„Технологичният подход на Clipchamp предполага комбиниране на простотата на уеб приложение с възможността за обработка на видео чрез използването на цялата изчислителна мощ на персоналния компютър чрез ускоряване на видео картата – нещо, което преди беше ограничено до традиционните видео приложения“, пише Крис Пратли, корпоративен вицепрезидент на Office Media Group в Microsoft.

Услугите на Clipchamp все още не са достъпни през лицензионната програма на Microsoft е коментирал говорител на технологичния гигант.„С напредването на планирането на интеграцията, ще преминем процес по потенциално превръщане на потребителите/клиентите на Clipchamp в абонати на Microsoft”, допълва.

Гостът споделя, че Clipchamp е основана през 2013 г. Тя е базирана в Австралия и има 92 служители, сочат данни от LinkedIn. Сред инвеститорите в компанията са Ten13 и Tola Capital.

 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на investor.bg