SAP ще отдели бизнеса си с доставчици на финансови услуги от групата

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 14.04.2021

11:41 | 14 април 2021
Обновен: 11:41 | 14 април 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Най-големият германски производител на софтуер SAP възнамерява да отдели бизнеса си с доставчици на финансови услуги от групата. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

“SAP основава съвместно предприятие с инвестиционната компания Dediq, в което двете фирми искат да разширят портфолиото на германския гигант за банките и застрахователните компании и да разработват нови специфични за индустрията решения”, посочи Попов.

Той обясни, че ИТ групата прехвърля само специалните решения за финансовия сектор към новото звено.

“Една област трябва да бъде софтуерът за бизнес заеми, друга - автоматизацията в бизнеса с частни клиенти. Ръководството вижда потенциал и в застраховането за частни клиенти и компании”, отбеляза главният редактор.

“Пазарът на софтуер за финансови услуги е огромен: потенциалът е между 100 и 200 милиарда евро”.

Попов коментира и представянето на германския софтуерен концерн, който в средата на март загуби „короната си“ на най-високо оценяваната германска компания за сметка на Volkswagen.  

“Оперативната печалба расте с 24 процента до 1,74 милиарда евро. През първото тримесечие приходите са се увеличили с два процента до 6,35 милиарда евро. Анализаторите очакваха значително по-малко”.

“SAP ще публикува допълнителни подробности за първото тримесечие на 22 април”, отбеляза Попов.

Целия коментар вижте във видеото.

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.