Apple стартира "нов мистериозен проект"

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 26.01.2021

12:17 | 26 януари 2021
Автор: Димитър Баларев

Apple повиши своя ръководител на хардуерното направление Дан Ричио до нова позиция, „фокусирана върху нов проект“. Той ще докладва на главния изпълнителен директор Тим Кук, обяви концернът от Купертино в понеделник. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов

"По-рано Ричио беше старши вицепрезидент на компанията за хардуерно инженерство, фокусирайки се върху физическите аспекти и електротехниката на продуктите на Apple, включително iPhone. Той е в „изпълнителния екип“ на Apple, който докладва на Кук от 2012 г."

Попов поясни, че Apple не споменава по какъв проект ще работи Ричио. 

"Apple рядко обсъжда бъдещи продукти, но през последните години технологичният гигант работи върху електрически автомобили, както и върху устройства за виртуална и добавена реалност."

От технологичния коментар стана ясно, че Джон Тернус ще поеме поста за Ричио, като преди това Тернус е бил вицепрезидент в Apple и през последните години отговорностите му растат. 

"През миналата година той е бил ключовият представител на компанията по време на събитието за пускането на собствените ѝ процесори M1 за лаптопи и mac mini."

"Ричио е вторият висш изпълнителен директор, който напусна ръководния екип на Apple през последната година, като същевременно остава в компанията в друга позиция", допълни главният редактор на Investor.bg.

Целия технологичен коментар може да видите във видеото

Повече новини от света на технологиите може да видите на investor.bg