Лавината от коментари относно заразяването на Тръмп с Covid-19 създаде проблеми на Twitter

Технологичен коментар на Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Бизнес старт, 05.10.2020

11:03 | 5 октомври 2020
Обновен: 12:38 | 5 октомври 2020
Автор: Николета Рилска

Положителният резултат от теста за коронавирус на президента на САЩ Доналд Тръмп предизвика лавина от коментари на потребители на Twitter по целия свят. Сред тях имаше не само пожелания за възстановяване. Повече по темата разказа Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “Бизнес старт” с водещ Христо Николов.

“Туитовете станаха толкова широко разпространени, че услугата за кратки съобщения беше принудена да се намеси в дискусията и да напомни на потребителите си, че не разрешава туитове, пожелаващи някому смърт, сериозно нараняване или заболяване”, посочи Попов. Той обясни, че според изявление на компанията туитовете, които нарушават тази политика, трябва да бъдат премахнати.

“Изявлението, споделено повече от 18 000 пъти, предизвика критики от много потребители, които заявиха, че самите те са били обект на подобни злоупотреби, но не са получили подкрепа от платформата”. 

Главният редактор отбеляза, че някои потребители директно са обвинили Twitter в двоен стандарт. Той даде пример с режисьорката Ава ДуВернай и авторката на детски книги Малори Блекман.

“Блекман пише, че е получавала заплахи за смърт в Twitter в продължение на седмици, без платформата да се намесва”, разказа Попов. 

Вижте целия коменрар във видео материала

Повече новини от света на технологиите четете на Investor.bg.