Европейските акции поскъпват за втори пореден ден

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 23.09.2020

13:48 | 23 септември 2020
Обновен: 14:38 | 23 септември 2020
Автор: Димитър Баларев

Европейските акции се повишиха за втори пореден ден, подкрепени от силните производствени данни и по-ниски оценки след разпродажбата в понеделник, а британските акции получиха тласък от по-слабия паунд. Това заяви Джо Ийстън, пазарният анализатор от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Докато общите данни за PMI в еврозоната за септември бяха по-лоши от прогнозните поради слабост в сектора на услугите, производствените оценки бяха по-добри. Stoxx Europe 600 добави 1,5% към 10:45 ч. лондонско време.

По думите на Ийстън експортно ориентирания измерител FTSE 100 се повишава, докато паундът се срива до двумесечно ниско ниво на безпокойство на инвеститорите за риска от ново блокиране.

"Секторите на транспорта и развлеченията са сред най-добре представящите се по време на търговията и дяловете акциите им поскъпнаха с над 9% през последните три сесии. Акциите на Lufthansa също отчетоха ръст в цената си, след като от авиокомпанията обявиха плановете за закупуване на комплекти за бързо тестване през следващите седмици, които да предлагат на клиентите преди качване."

Вижте целия пазарен коментар във видеото.