Европейските акции се сриват заради ръст на заразените с Covid-19

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 21.09.2020

14:24 | 21 септември 2020
Обновен: 15:16 | 21 септември 2020
Автор: Хюлия Айваз

Европейските акции се сриват на фона на притеснението за нарастващите инфекции с Covid-19 и ограниченията, необходими за задържане на вируса под контрол. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън от Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки. 

"Лондон може да се насочи отново към строги ограничения, а германският министър на здравеопазването каза, че тенденцията в Европа е „тревожна“", посочи анализаторът. 

Ийстън каза още, че времето, прекарано у дома, се отразява положително на акциите на компании за доставка на храна като HelloFresh и Just Eat Takeaway и на производители на видеоигри като CD Projekt. 

По думите му банки като Deutsche Bank, Barclays и HSBC се представят слабо, след като през уикенда бе публикувано разследване относно подозрителни трансакции. 

"Акциите на Rolls-Royce Holdings се сринаха до най-ниското си ниво от 17 години, след като компанията представи подробен план за набиране на 2,5 милиарда лири с цел да се справи с намаленото търсене на самолетни двигатели", добави Джо Ийстън. 

Гледайте целия пазарен коментар във видеото.