Пазарите в Европа отчитат нови ръстове

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 05.11.2019

13:48 | 5 ноември 2019
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Европейските акции поскъпват и днес на фона на оптимизъм за скорошно постигане на търговско споразумение между САЩ и Китай. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„По-рано китайският президент Си Дзинпин заяви, САЩ биха могли да започнат да отменят някои от митата върху китайския внос на стойност 100 млрд. долара“, отбеляза Ийстън.

„Междувременно акциите на испанската компания за възобновяема енергия Siemens Gamesa поевтиняват, след като дружеството намали прогнозата си за печалба. Поредното намаление на очакванията изпрати на червена територия и книжата на датския производител на масова бижутерия Pandora“.

Пазарният анализатор коментира и търговията на валутните пазари.

„Британският паунд поскъпва след по-добри от очакваното данни от важния сектор на услугите и след разпускането парламента по-късно днес за срок от 5 седмици заради началото на предизборна кампания“.

„На петролните пазари цената на черното злато нараства въпреки прогнозите на Организацията на страните износителки на петрол за спад на производството със 7% до 2023 г.“, каза още Ийстън.

„Очакваме данни от САЩ, които ще покажат последиците от търговските преговори върху американския внос и износ“.

Очаквайте видео материал с целия коментар.