Основните индекси в САЩ се покачват въпреки новия рунд мита

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, В развитие, 18.09.2018

20:20 | 18 септември 2018
Снимка: Jin Lee/Bloomberg
Снимка: Jin Lee/Bloomberg

Основните индекси в САЩ Dow Jones, S&P 500 и Nasdaq се покачват. Това изглежда противоестествено на фона на търговската реторика и отговорът от страна на Пекин на наложените по-рано американски мита върху китайския внос. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан от Bloomberg Ню Йорк в пряко включване за Bloomberg TV Bulgaria.

"Изглежда американските инвеститори остават спокойни след поредната размяна на мита между САЩ и Китай". 

В центъра на вниманието обаче се оказаха акциите на производителят на автомобили Tesla, които поевтиняха с над 6%, посочи Кийнан. 

"Новината за разследване на компанията от Министерството на правосъдието в САЩ и Комисията по ценни книжа и борси заради невярното изявление на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск от миналия месец доведе до отрицателните резултати за книжата на компанията". 

Кийнан припомни, че в началото на август Мъск обяви, че ще направи компанията частна при цена на акция от 420 долара и посочи, че финансирането за тази му цел вече е осигурено. В края на месеца обаче се оказа, че предприемачът се отказва от плановете си, а изявлението му е било невярно, добави пазарният анализатор. 

"Все пак акциите на Tesla успяха да възстановят част от по-ранните си загуби".

Гледайте видео материал с целия коментар.