Американските акции изненадващо поевтиняха в края на деня

Пазарен коментар на Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 13.08.2018

21:31 | 13 август 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Виждаме обръщане в низходяща посока на движението на стойностите при американските акции, които отвориха с по-високи нива, но посоката им се ориентира към понижение с наближаването на следобедната търговия. Това каза Сю Кийнън, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк.

"Индексът Dow се понижи с почти 0.3%. Идексите S & P 500 и Nasdaq се понижиха с между една трета и една четвърт от процента. В същото време щатският долар достигна най-високата си стойност от юни 2017 г., а цените на облигациите и петролът се понижиха".

Суровият петролът поевтиня, като достигна цената от 66 долара за барел - това е най-ниската му цена от 7 седмици, а златото достигна най-ниското ниво от януари 2017г. насам, каза още експертът и уточни, че всичко това до голяма степен е в отговор на икономическата криза в Турция.

"На водещо и печелившо място в индекса S & P 500 беше компанията Nielsen Holdings Plc. Нейните дялове повишиха стойностите си с 9% след като хедж фондът Elliott Management Corp на милиардера Пол Сингър зае позиция в компанията с намерение да настоява за продажба".

Целия пазарен коментар гледайте във видеото.