Пазарите в САЩ - с волатилност, която няма да изчезне

Пазарен коментар Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, 28.03.2018

22:00 | 28 март 2018
Обновен: 08:28 | 29 март 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg
Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Денят бе волатилен за акциите в САЩ, но изглежда, че е вероятен отскок. В момента DAW и S&P са почти без промяна, а  NASDAQ е надолу с около 0,75%. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Александър Костадинов. 

"Разпродажбата при акциите се ускорява. Акциите на технологичните гиганти се възстановиха от лошата си загуба, подпомагайки ръст при по-широките индекси. Доларът се покачи. В момента виждаме, че S&P се задържа над средната цена за последните 200 дни".

Виждаме страхотна волатилност, но не такава, каквато повечето трейдъри от миналото са свикнали. Това е една нова волатилност и тя няма да изчезне, подчерта Кийнан. 

Петролът се насочва към най-дългата поредица от спадове, каза още анализаторът. "Виждаме и спад при Tesla, която поевтинява с почти 10% на годишна база. Tesla е една звездна компания, с рязко растяща цена на акциите, но спадът сега е предизвикан от разследването на катастрофата с безпилотен автомобил". 

"Facebook все още е в центъра на вниманието след скандала с изтичането на данни. Марк Зукърбърг ще свидетелства пред американския конгрес". 

Вижте целия коментар във видеото.