UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Gameloft България: Абонаментните услуги навлизат с бързи темпове в развлекателната индустрия

Танко Шокеров, ръководител на софийския офис на Gameloft, Update, 15.11.2020

20:02 | 15 ноември 2020
Обновен: 20:07 | 15 ноември 2020
Автор: Димитър Баларев

Freemium-моделът беше основият модел за монетаризацията допреди няколко години. Сега бъдещето на развлекателната индустрия обаче отива в посока на абонаментния модел, както за игрите, така и за всички други форми на дигитално развлечение. Това коментира Танко Шокеров, ръководител на софийския офис на Gameloft, в предаването "Update", с водещ Бойчо Попов.

"Aбонаментната услуга навлиза в момента с изключително бързи темпове, тъй като е много по-подходяща за потребителите, които веднъж заплатили месечната сума има достъп до целия каталог".

"Това важи, както за мобилната гейминг индустрия, така и за другите развлекателни платформи като Netflix, Amazon.com, Disney Plus и други", поясни гостът. 

"В условията на пандемия вече е много по-лесно да се направи сериал вместо филм, и при положение, че услугата може да се гледа в домашни условия и е достъпна на момента, то това е огромен мотиватор за все повече потребители да избират тези платформи".

По отношение на 5G и новите смартфони на Apple Танко Шокеров коментира, че информацията е изключително противоречива - "дори и петото поколение мрежи да са ефективни за изключително скоростен трансфер на данни и да предоставят неограничен интеренет и функционалности, хардуерът на мобилните устройства все още не го позволява", поясни ръководител на софийския офис на Gameloft.

"5G носи със себе си купчина условности - нова инфраструктура, нови устройства, нови модеми и батерии. Предизвикателствата в даден момент в бъдещето ще се изгладят, но сегашните 5G телефони би трябвало да работят на смесен режим и когато няма 5G покритие да преминават автоматично в режим на 4G, защото иначе батерията се изтощава."

Целия разговор за мобилната гейминг индустрия и още по темата за 5G може да видите във видеото.

Всички гости на предаването "Update" може да видите тук