UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Платформата Push Marketplace планира нов инвестиционен рунд в началото на 2024г.

Илиан Коджахристов, съосновател на Push Marketplace, "UpDate", 03.12.2023 г.

20:02 | 3 декември 2023
Обновен: 09:29 | 5 декември 2023
Автор: Милен Симеонов

Push Marketplace е "социален пазар", като това, което го различава от другите такива платформи е фактът, че в нашата потребителите имат възможността да общуват един с друг. Имат профил и последователи, което кара приложението да наподобява повече социална мрежа, отколкото marketplace. Очакваме до края на годината платформата да наброи 100 хил. потребители, а за 2024 г. се стремим към 200 хил. С желанието ни да въведем нови функционалности, да растем все повече и да излезем на други пазари се очертава да отворим нов seed рунд в края на тази или началото на следващата година. Това каза Илиан Коджахристов, съосновател на Push Marketplace в предаването "UpDate" с водеща Елена Кирилова.

"Прицелваме се основно към тези пазари, които са около нас, тъй като нашата мисия и визия винаги е била да направим един общ marketplace за държавите на Балканския полуостров."

Платформата се насочва предимно към младите хора и цели да създаде продукт, удобен за тях. Това, което отличава Push Marketplace от другите играчи на пазара, е както социалният елемент, който умело интегрират в приложението, така и това, че са създали една "общност", от която младите искат да бъдат част и където могат да намерят разнообразни продукти. Това служи и като успешна маркетинг стратегия, тъй като кара хората да говорят повече и повече за платформата, да споделят за нея и да предават приложението "от уста на уста". Гостът уточнява, че предлагат както нови стоки, така и артикули втора ръка.

"Едно от най-интересните неща е, че успяхме да постигнем всичко това с капитал от 180 хил. лева, които използвахме максимално добре."

На въпроса как гледа на идеята един ден да продаде компанията на по-голям играч на пазара, Коджахристов споделя, че не възприема това като нещо невъзможно. "На нас ни е ясно, че това ще се случи един ден. Хубавото е, че в момента не сме в този период и сега можем да растем и да доставяме още добавена стойност на компанията. Така че този момент ще дойде, но като цяло е далеч."

Компанията е член на BESCO.

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" може да намерите тук.