Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Цветослав Цачев: Има 25% вероятност за срив на пазарите като през март

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на "Елана Трейдинг", Клуб Investor, 27.06.2020

21:31 | 27 юни 2020
Обновен: 21:59 | 27 юни 2020
Автор: Николета Рилска

25% е вероятността на капиталовите пазари да последва срив, подобен на този от март - в някаква степен вече пазарът видя какво представлява Covid, какъв е икономическият ефект. Растежът обаче няма да продължи толкова бързо по подобие на това, което се случи през последните два месеца. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на "Елана Трейдинг", в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков

По думите на експерта пазарите, основно в САЩ, игнорират изцяло проблема с увеличаващия се брой на новозаразените с коронавирус. 

“Страхът да не се пропусне движението на пазара е важен фактор зад растежа на цените”. 

“Видяхме леки спадове на американския пазар напоследък. Това, което се случва, е, че индексът на волатилността рязко се покачи. Това е първи знак, че на пазара вече има някакъв страх, има някакви притеснения”, коментира Цачев. Според него корекция на американския пазар в следващите няколко седмици няма да е учудваща. 

Цачев коментира и ситуацията на европейските борси, които много бързо наваксват изоставането си през последните седмици. “Инвеститорите следят кой е изостанал, за да се включват в очакване на краткосрочна печалба. Това обаче е притеснително”, смята гостът.

“Растежът се отдалечава много от средните стойности за последните седмици, а когато се дължи на включване на спекуланти към пазара, това не е свързано с реалния фундамент”. 

Според Цачев демократите в САЩ може и да не се съгласят за поредните икономически стимули, имайки се предвид наближаващите президентски избори. 

“Заетостта също е проблем, не е ясно дали тя ще се възстанови”, изтъкна той. 

Целия коментар вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “Клуб Investor” гледайте тук