Какво можем да направим с iPad Pro

Сам Гробарт, Bloomberg

12:15 | 12 ноември 2015
Автор: Иван Николов
Посетител демонстрира новия Apple Pencil с таблет iPad Pro след представянето на продукта в Сан Франциско на 9 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg
Посетител демонстрира новия Apple Pencil с таблет iPad Pro след представянето на продукта в Сан Франциско на 9 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Сам Гробарт от Bloomberg държи в ръцетеси за пръв път новия iPad Pro. И проверява какво може да прави с него:

 

Това е новият iPad Pro, има изключителен 12.5-инчов дисплей, тежи 680 грама и може да бъде използван с истинска клавиатура и стилус. Но нито едно от тези неща не могат да засенчат факта, че това нещо е огромно. 

Може и да е трудно да се предаде във видеото, но вземете един таблет в ръцете си и ще се убедите, че размерът му е почти поразителен. По-големият дисплей на Pro означава, че може да се наслаждавате нa още по-големи клипове и да чертаете или маркирате на по-големи страници. Той променя идеята на IPad и го превръща от много сложно устройство за гледане в дигитално платно, на което можете да развихрите цялото си въображение. Или поне такива изглеждат намеренията на IPad.

Не знам за вас, но аз винаги съм използвал своя стандартен размер IPad Pro за много неща -  да гледам филми, да чета неща в Интернет и понякога да играя игри. Да, случвало се е и да пиша на него, но когато наистина трябва да свърша нещо важно, използвам изключително добре направения Mac Book Air.

В опит да се запълни тази празнина, Pro може да бъде свързан с калъфа с „умна“ клавиатура на Apple, както и стилус наречен Apple Pencil. И двете са най-добрите стилус и калъф с клавиатура, които съм срещал. 

Но това мнение ще Ви бъде полезно само ако харесвате калъфи с клавиатури и стилуси, а аз не ги харесвам – все още предпочитам стандартната клавиатура, а колкото до стилуса – не мога да рисувам и не виждам как това скоро ще се промени и затова не подскачам при мисълта за iPad Pro.

Но имам усещане, че не спадам към целевата група на новия iPad Pro. Може би моята колежка Стеф спада, а тя е графичен дизайнер.

Но мисля, че клиентите, към които Apple наистина са се насочили са главни технически директори – в допълнение с някои сериозни бизнес приложения те могат да го използват като преносим екран или устройство за презентации на път и тогава те ще купят стотици Ipad Pro. След като успешно покри потребителските пазари, Apple иска дял и от корпоративните пазари. Неслучайно са го нарекли iPad Pro.

Бъдещето на иновативните технологии