Facebook премахна, а после възстанови няколко реклами на Елизабет Уорън

Технологичен коментар на Емили Чанг, Bloomberg

11:44 | 13 март 2019
Обновен: 14:46 | 13 март 2019
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology, коментира водещите технологични заглавия.  

Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ поиска от съдия да подведе под отговорност главния изпълнителен директор на Tesla за нарушаване на ограниченията при публикация в социални медия. Това стана, след като Мъск написа в Twitter, че Tesla ще произведе около 500 хил. коли тази година, но няколко часа по-късно е редактирал поста си. Мъск е казал на съдията в Ню Йорк, че има право на свобода на словото въпреки че съобщи, че драстично е намалил постовете си в Twitter, за да не се замесва в излишни спорове с Комисията, посочи Чанг.

Facebook премахна, а после възстанови няколко реклами на кандидат-президентската кампания на американския сенатор Елизабет Уорън в понеделник. Рекламите промотират плана на Уорън да удари тех гиганти като Facebook, Amazon и Google. Социалните медии казаха, че рекламите са били в разрез с политиките за ползване на логата им. Facebook възстанови рекламите, след като POLITICO публикува материал, според който премахването предизвиква ожесточаване на дебата.

Toyota се насочва към космоса. Най-големият японски автопроизводител започва да си сътрудничи с Агенцията за космически изследвания на Япония за изграждането на луноход. Самоуправляващият се шестколесен луноход ще може да транспортира двама души на разстояние от 10 хил. км. Астронавтите ще могат да махат скафандрите си и да живеят в превозното средство на лунната повърхност. Целта на Toyota е луноходът да кацне през 2029.