НОИ стартира проект за почти 5 млн. лева с цел оптимизация на функциите си

С него трябва да се подобри качеството на експертизата на работоспособността

16:30 | 26 юли 2018
Автор: Катерина Хапсали
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Националният осигурителен институт (НОИ) стартира проект за подобряване качеството на експертизата на работоспособността, пише Investor.bg 

Основната цел на проекта е подобрението на качеството на експертизата на работоспособността чрез повишаване капацитета и ресурсното обезпечаване на НОИ чрез използването на дълбочинни количествени и качествени анализи, оптимизация на процесите, обучения и доставка на необходимото техническо оборудване. 

Целта е увеличаване на капацитета за анализ и идентифициране на рисковете при оценката на експертизата на работоспособността и за превенция на злоупотреби и грешки, както и подобряването на качеството на експертизата на работоспособността чрез оптимизиране на работните процеси и съкращаване на сроковете за контрол. Чрез него ще се търси също и повишаване на качеството и съкращаване на сроковете за обслужване на осигурените лица.

Очаква се НОИ да оптимизира процесите по организиране и ръководене на дейността по оценка на работоспособността на лицата в работоспособна възраст и осъществяване на експертни, контролно-методически и консултативни функции.

Повече за този проект прочетете на Investor.bg