Tesla поиска по още $2500 от клиенти, поръчали Model 3

Американският производител на електромобили иска сумата като потвърждение от клиентите на направена заявка за седана Model 3

11:00 | 3 юли 2018
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg
Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla Motor поиска от всички клиенти, направи официално поръчка за Model 3, да внесат допълнително 2500 долара, като по този начин ще потвърдят заявката си, съобщава Automedia.bg.

Над 400 000 души до момента са платили депозит от 1000 долара за базовата версия на електрическия седан, но сега ще трябва да добавят по 2500 долара, за да може Tesla да продължи да произвежда автомобила. Ако всички те потвърдят поръчката си, само за седмица компанията ще получи около 1 млрд. долара.

Според информация на Detroit News, пред клиентите, поръчали Model 3, има три варианта при потвърждаване на заявката – да изберат автомобил със задно предаване, модификация с два електромотора или най-очакваната базова версия за 35 000 долара, за която обаче ще трябва да чакат още известно време. 

Във всички случаи обаче Tesla се нуждае от финансови средства, за да постигне обемите на производство, които преследва. От компанията обявиха, че вече произвеждат по 5000 бройки от Model 3 седмично, но повечето анализатори са на мнение, че в края на годината този показател няма да превишава 3500 единици средно.
 

Повече автомобилни новини четете на Automedia.bg.