YouTube пуска своята оригинална програма

За начало платформата ще предложи три филма и приключенски сериал

12:15 | 4 февруари 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

YouTube на Google ще пусне първите си предавания от своята нова оригинална програма на 10 февруари, като ще предложи три филма и приключенски сериал, създадени с цел да привлекат потребителите към абонаментната услуга на компанията, която струва $9,99 на месец, пише Bloomberg.

Програмите, които YouTube е финансирала, включват Scare PewDiePie - сериал с шведската гейминг сензация Феликс PewDiePie Киелберг, и A Trip To Unicorn Island - документален филм, в който участва онлайн звездата Лили Синг. Новината беше обявена от самата компания, предава Investor.bg.

Всички предавания ще бъдат достъпни ексклузивно в САЩ за абонатите на YouTubeRed, платената версия на видео сайта, като ще могат да се купуват извън САЩ.

С YouTube Red видео стрийминг сайтът, притежаван от Alphabet, тества дали звездите, които нейната платформа е създала, могат да накарат милионите им фенове да платят за специално съдържание, подкрепено със солиден бюджет. Подобно на Netflix и Amazon, YouTube използва оригиалното съдържание, за да привлече потенциални абонати.

Оригиналните предавания са един от инструментите, които YouTube използва, за да развие своята платена услуга, която комбинира музикалните абонаменти на Google със забавление, новини и музикални видеа. Абонатите могат да гледат клипове в YouTube, без да виждат реклами и да слушат видеа и музика на заден план, докато използват други приложения на телефона си.

Преди време YouTube инвестира стотици милиони долари в канали, с които имаше за цел да предостави оригинално съдържание на сайта. Мадона, София Вергара и Аштън Кътчър бяха сред звездите, които се включиха в инициативата, която беше подкрепена със солиден бюджет.