Ракета на SpaceX занесе три сателита в космоса

Коментар на Емили Чанг от Bloomberg Technology

12:24 | 23 февруари 2018
Обновен: 12:31 | 23 февруари 2018
Снимка: Marcelo Perez del Carpio/Bloomberg
Снимка: Marcelo Perez del Carpio/Bloomberg

Емили Чанг, Bloomberg Technology в Сан Франциско, коментира последното от света на технологиите.

Ракетата Falcon 9 на SpaceX излетя в космоса от калифорнийския бряг, носейки три сателита със себе си, каза Емили Чанг. Falcon 9 разположи испански сателит за изображения и превози в космоса два по-малки изпитателни сателита за система, която има за цел да предостави интернет достъп до по-затънтените райони на земята, информира Чанг.

При посещението си в Индия Дара Косровшахи обяви, че Uber ще инвестира повече, за да свали Ola от челното място в страната при споделеното пътуване и че очаква автономните коли да навлязат в мрежата и по улиците в рамките на година, коментира още Чанг.

Федералната комисия по комуникациите в САЩ официално ще публикува заповедта си за връщане на правилата за интернет неутралност от времето на Обама, ход, който вероятно ще отвори вратите за правно оспорване от страни, противопоставящи се на промените, които овластяват доставчиците на интернет услуги. Вече 22 щата заедно с Окръг Колумбия се присъединиха към правната битка, започната от Mozilla и Vimeo за анулиране отмяната на интернет неутралността, информира Емили Чанг.

Целия технологичен коментар чуйте във видеото.