Най-доброто място за създаване на контакти в Давос

Джо Уайзентал от Bloomberg избира най-ключовото място за срещи на Световния икономически форум в Давос

14:35 | 22 януари 2016
Обновен: 14:38 | 22 януари 2016
Автор: Ирина Илиева
Световен икономически форум, Давос
Световен икономически форум, Давос

Джо Уайзентал, Bloomberg: Намираме се в центъра за шатъли на Конгресния център на Световния икономически форум в Давос. Това е начинът, по който се придвижват всички от едно място до друго. Бусовете да най-доброто място за завързване на контакти в света. Можете да попаднете на главен изпълнителен директор или финансов министър – чудесно място за забележителен разговор. Ще се качим на един шатъл и ще видим кого ще срещнем.

Какво означава за Вас посещението в Давос? Загрижени ли сте за икономическата и пазарна волатилност, която наблюдаваме, или тя не Ви се отразява?

Усещате ли нарастващо икономическо напрежение и загриженост за това, което се случва на пазарите?

Патрик Шнайдер-Сикорски и съм партньор и основател на Beast Ventures. Инвестираме в стартиращи компании. По-загрижен съм за финансирането на старъпи в САЩ, което все още не е в пълен застой, но определено затихва.

Казвам се Ясмин Шихата и имам медийна компания в Египет. Със сигурност. Определено в нашата част на света. Както знаете, Близкият изток вероятно е най-нестабилното място в света. За нас е много интересно да получим шанс да разговаряме и да зададем въпроси лично, което е много трудно в нашата страна.

Аз съм Луис Марото и съм президент на Amadeus Technology Company. Надявам се да се срещна с хора от моята сфера и да разбера какво се случва там. Ще се опитам да проуча какви са тенденциите в световен мащаб, особено за неща, които касаят бизнеса и клиентите ми.

Аз съм Нита Фархани, професор по право и философия в университета Duke. Занимавам се с биоетика и невроетика. Законови и етични въпроси, свързани с новите технологии и как те се отразяват и интегрират в обществото.