Как изглежда новият смарт Breitling

Стивън Пулвриънт, Bloomberg

10:42 | 18 декември 2015
Автор: Иван Николов
Реклама на Breitling AG на Пето авеню в Ню Йорк. Photographer: John Taggart/Bloomberg
Реклама на Breitling AG на Пето авеню в Ню Йорк. Photographer: John Taggart/Bloomberg

Стивън Пулвриънт, Bloomberg провери как изглежда и какво може да прави новият смарт часовник на Breitling.

Времето, когато швейцарските производители на часовници гледаха от страни развитието на смарт часовниците отдавна отмина. Breitling е последната компания, която се намеси в борбата с Exospace B55.

B55 е с голям 46 мм корпус от черен титан и яркосиня гумена каишка. Прилича повече на авиационен инструмент, не на джаджа.  Взети на заем от предишната линия Aerospace на Breitling са две малки екранчета на циферблата, които ви позволяват да контролирате всички допълнителни функции с помощта на коронката и копчетата

Голямата новина обаче е приложението, което позволява да свържете B55 с вашия iPhone. Чрез нея, вие можете с лекота да сверявате часовника си, нагласяте хронометъра и преминавате от една часова зона в друга.

В същото време, часовникът може да изпраща данни до телефона и ви позволява да следите времената си за почивка в дългосрочен план.

И както много други умни часовници, може да издаде звук, когато получите съобщение или имате наближаваща среща.

Exospace B55 може да бъде поръчан сега на цена от 8,900$ - ясен сигнал, че той е създаден да се конкурира с висококачествени механични часовници, независимо какво изкарат Apple или Motorola.

Бъдещето на швейцарските смарт часовници е неясно, но за момента, B55 е една от по-вълнуващите идеи на пазара.