35% годишен ръст на износа ни към Франция за 5 месеца

ФБТИК откри новия сезон

11:40 | 20 септември 2022
Обновен: 12:07 | 20 септември 2022
Автор: Силвия Грозева

Българският износ към Франция се е увеличил с 35% през първите 5 месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата година, а стокообменът между двете страни е над 2 млрд. евро за миналата година, обявиха представителите на правителството и подчертаха, че перспективите за развитие на икономическите отношения са многобройни.

Френско-българската търговска и индустриална камара посрещна над 220 гости снощи на традиционния си есенен коктейл по случай откриването на новия бизнес сезон.

Председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе съобщи, че френските компании имат намерение да разширяват инвестициите си в България. Той даде за пример компанията „Малтери Суфле България в Плевен, както и  френската компания "Аквел" (AKWELL), която планира да открие завод в същия град.  

Н.Пр. г-жа Флоранс Робин отбеляза, че връзките между двете страни са отлични и поздрави компаниите, които в условията на редуващи се кризи успяват да работят все по-сплотено. Тя се въползва от случая и да си вземе довиждане с бизнес общността, тъй като нейният мандат приключва.