Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Израелските инвестиции са много повече от официалните данни

Авиноам Катриели и Емил Магрисо в Светът е бизнес, 12.05.2016

21:40 | 12 май 2016
Авиноам Катриели, президент на Двунационалната търговска камара България-Израел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Авиноам Катриели, президент на Двунационалната търговска камара България-Израел. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Израелски инвестиции в България са много повече от официалната статистики, защото голяма част от израелските инвестиции се правят с български партньори, а те не могат да бъдат засечени, като чисти израелски инвестиции. Това коментираха Авиноам Катриели, президент на Двунационалната търговска камара България-Израел и Емил Магрисо, генерален секретар и мениджър на проекта „Плана Хайтс“ в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. Според официалната статистика израелските инвестиции в България са 250-300 млн. 

По думите на Катриели предпочитаните от израелския бизнес сектори са "недвижими имоти, центрове за покупки, хотели, медицински центрове, IT-компании, а напоследък - земеделие и промишленост", а секторите, в които български компании могат да навлязат със свои продукти и услуги в Израел са строителство и IT

Що се отнася до актуалния проект "Плана Хайтс" Катриели каза, че се планира изграждането на 3-4 хиляди къщи, разположени върху 2 000 декара, но това ще се случва на етапи. "Първият етап ще бъде завършен в рамките на три години". 

Вижте целия коментар: