Победата на Brexit зашемети много от инвеститорите

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 24.06.2016

21:35 | 24 юни 2016
Автор: Кирил Петков
New York Stock Exchange (NYSE) в Ню Йорк, САЩ, 24 юни 2016. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
New York Stock Exchange (NYSE) в Ню Йорк, САЩ, 24 юни 2016. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Wall Street реагира на Brexit с огромни разпродажби. Наблюдават се огромни спадове в индексите. Daw Jones е надолу с над 500 пункта, или почти 3%, като най-ниското ниво за сесията бе 538 пункта. S&P е спаднал с 59 пункта или почти 3% а Nasdaq е надолу с 172 пункта, или 3,5%. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Дориана Ранкова. 

"Това е в следствие на реакциите на инвеститорите в САЩ на новините и политическата несигурност във Великобритания. Паундът се срина до най-ниското си ниво от 1985. Световните акции спаднаха, а облигациите и златото поскъпнаха, след като гласоподавателите във Великобритания решиха да напуснат ЕС".

Това е най-голямата разпродажба от февруари, както казват най-големите фондови мениджъри и стратези, каза още Кийнан. "Един от тях, който управлява над 337 млрд казва, че това е значимо събитие, но определено не толкова, колкотовсички го изкараха". 

Победата на поддръжниците на напускането зашемети много от инвеститорите, които бяха заложили на по-рискови активи през последната седмица, а коефициентите на букмейкърите предполагаха, че шансът за Brexit е по-малко от една четвърт. 

Вижте целия коментар тук: