В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Ралито на пазарите вероятно ще продължи и през тази седмица

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 05.04.2021

14:51 | 5 април 2021
Обновен: 14:51 | 5 април 2021
Автор: Николета Рилска

Повечето анализатори на финансовите пазари очакват ралито да продължи и през тази седмица. Тя отново ще е съкратена заради католическия Великден. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Роселина Петкова.

“Като цяло фокусът на пазарите се насочва към икономическите перспективи, но и върху нарастващото влияние на политиците и централните банкери”, отбеляза Попов. Той посочи, че инвеститорите ще следят и перспективите за второто тримесечие.

“Оптимизмът до голяма степен се дължи на очакванията за печалбите на компаниите през тази и следващата година. Според DZ Bank световната икономика вероятно ще постигне най-силен растеж от края на Втората световна война”.

Попов коментира и резултатите от парламентарните избори у нас. Той изрази очаквания следващият парламент да е “фрагментиран, колкото и да е дълъг животът му”.

Сред най-важните теми от изминалата седмица в страната главният редактор изтъкна втория шанс на България да ускори ваксинационната си кампания.

“Страната ни ще получи през второто тримесечие 1,151 млн. дози от т.нар. "солидарно" разпределение на общо 2,86 млн. ваксини сред пет държави в рамките на Европейския съюз”, отбеляза Попов.

В глобален мащаб той се спря и на плановете на американския президент да инвестира над два трилиона долара в инфраструктурни проекти.

“Тази мегареформа може да определи напълно президентството на Джо Байдън”, коментира главният редактор.

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.