В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Настроенията на пазарите се охлаждат в очакване на разговорите за Brexit и президентския дебат в САЩ

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 29.09.2020

12:57 | 29 септември 2020
Обновен: 14:53 | 29 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Настроенията на пазарите се охладиха във вторник след силното начало на седмицата в очакване на разговорите около Brexit и президентския дебат в САЩ, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Последният официален кръг от търговски преговори между Обединеното кралство и Европейския съюз ще бъде внимателно наблюдаван, тъй като двете страни трябва да постигнат споразумение преди крайния срок от 15 октомври, определен от британския премиер Борис Джонсън, за да се избегне хаотичен Brexit”.

По думите на Магдалена Иванова надеждите за нови стимули са удължили ралито на Wall Street в понеделник, като силни ръстове са отчели технологичните компании и банките, европейските борси пък са успели в понеделник да се възстановяват от най-лошата си седмица от средата на юли.

„Във вторник обаче всички сектори и регионални борси в Европа са на червена територия“.

Главният редактор на bloombergtv.bg обясни, че петролните пазари са под натиск във вторник - и двата основни бенчмарка Брент и WTI отчитат спад в цената си.

„В същото време не се забелязва особено притеснение сред трейдърите от евентуално прекъсване на износа на азерски суров петрол заради сблъсъците между Армения и Азербайджан. Ако конфликтът обаче ескалира, според анализатори това може да повлия на износа на нефт и газ от Азербайджан.

Какво още следят инвеститорите през тази седмица гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.