В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Оптимизъм на капиталовите пазари въпреки разочароващите макроданни

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg. В развитие, 03.09.2020

13:17 | 3 септември 2020
Обновен: 16:58 | 3 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Към края на седмицата настроенията на пазарите са преобладаващо оптимистични, като европейските акции в началото на сесията достигнаха 1-месечен връх след обявените нови стимули за френската икономика. В същото време от последните излезли макро данни става ясно, че се губи инерцията на възстановяването в Европа, особено ако се погледне към сектора на услугите, където съкращаването на работни места продължава през август и увереността относно перспективите намалява. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg.

“Междувременно беше публикувана и Бежовата книга на Федералния резерв, в която основният извод е, че американската икономика показва признаци на напредък, но продължава да изпитва несигурност на фона на продължаващата пандемия“.

По думите на д-р Иванова важен акцент от последния доклад за икономиката на САЩ е и, че възстановяването на пазара на труда е неравномерно.

„На петролния пазар и двата основни сорта отчитат спад в цените си с повече от 2% в сряда след публикуването на смесени икономически данни за САЩ“.

Магдалена Иванова обясни, че освен, че има притеснения за пазара на труда в САЩ и неравномерното възстановяване на отделните щати, то такива има и за търсенето на гориво.

Какви рискове крие скъпото евро – гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.