В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Борсови специалисти съветват инвеститорите да ограничат рисковете през август

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 03.08.2020

12:50 | 3 август 2020
Обновен: 16:40 | 3 август 2020
Автор: Николета Рилска

Борсови специалисти съветват инвеститорите да не поемат твърде много рискове през август и да са малко по-скромни по отношение на залозите си. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Живка Попатанасова

Попов коментира най-важните събития от изминалата седмица. Той отбеляза, че Microsoft е потвърдила интереса си към част от бизнеса на TikTok, което може да преобърне решението на американския президент Доналд Тръмп да наложи забрана върху дейността на компанията в САЩ. 

Друга тема, на която Попов се спря, са протестите срещу мерките, свързани с коронавируса, в Германия, които доведоха до остри изказвания от страна на политиците там. 

Редакторът отбеляза, че за момента на демонстрациите няма много присъстващи, като няма и информация дали те ще продължат през следващите дни. 

“Напоследък Германия регистрира по близо 1000 нови случая на заразени с коронавирус на денонощие”. 

Сред очакваните данни през тази седмица Попов открои тези от Германия в петък, от които трябва да стане ясно икономическата скорост, с която страната навлиза в третото тримесечие. 

“Предстои да бъде публикуван и доклад за пазара на труда в САЩ за юли, очаква се силно възстановяване на месечна база”, каза още главният редактор. 

Целия разговор вижте във видеото.
Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.