В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Авиокомпании поведоха ръстовете на европейските борси след изказване на Джонсън

Пазарен коментар на Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, В развитие, 29.06.2020

13:38 | 29 юни 2020
Обновен: 16:11 | 29 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Европейските акции поскъпват днес, като цикличните сектори напредват, насърчени от оптимизма на инвеститорите за възстановяване въпреки тревогите около растящия брой на новозаразени с Covid-19. Това каза пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

“EasyJet, Ryanair and IAG са сред най-добре представящите се компании на европейските борси, след като Великобритания заяви, че ще облекчи изисванията за карантина за влизащите в страната от няколко държави, включително Франция, Гърция и Испания”, посочи Ийстън. 

“Книжата на Danone поевтиняват, след като компанията за потребителски стоки отправи предупреждение за очаквани допълнителни разходи и понижение на продажбите”. 

Ийстън отбеляза, че британският паунд също поскъпва, след като премиерът Борис Джонсън обеща големи инфраструктурни инвестиции за подкрепа на икономиката и на фона на надеждите, че споразумение между Лондон и Брюксел по отношение на търговията може да бъде постигнато. 

“Цената на петрола се понижава, разширявайки загубите си от миналата седмица до около 3%”, каза още пазарният анализатор. 

Вижте целия коментар във видео материала.