В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Националният туризъм ще се възстанови по-бързо от международния

Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group, В развитие, 05.05.2020

14:20 | 5 май 2020
Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националният туризъм ще се развие по-бързо от международния. Българският хотелиер ще трябва да насочи цялото си внимание върху българския турист. Това каза Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.  

“С отпускането на мерките хората имат желание да пътуват, при наличие и на възможност. Дори за намаляване на стреса се препоръчва вид почивка и изключване от всичко”, каза Тодорова.  

Според нея местният туризъм ще се развие по-бързо, тъй като все още има неяснота за пътуванията в чужбина.  

По отношение на маркетинговите стратегии по време на криза, Тодорова каза, че се наблюдават две тенденции.  

“В момент на шок много мениджъри орязаха разходите за маркетинг и продажби. Възстановяването обаче после става трудно. Но тези, които успяха да останат активни в комуникацията със своите клиенти, да покажат човешкото лице на своя бранд и как се справят с кризата, ще имат преднина”, обясни маркетинг мениджърът.  

Тя цитира данни, според които 84% от хората са заявили, че биха си купили от бизнеси, които вече познават, а не от нови.  

“Тези хотели, които приютиха хора по време на кризата и т.н., ще стъпят по-добре на пазара. Те първи се свързват с нас за по-активен маркентиг”, добави Тодорова. 

Тя отбеляза, че дигиталният маркетинг е от ключова роля в момента.  

Тодорова посочи, че за максимални резултати са нужни сайт с много добъра система за резервации, с който хората да участват активно в комуникацията; канален мениджър, който позволява от едно място да се управляват много резервации; дигитално социално присъствие. 

“ В социалните мрежи трябва да има 100% актуализирани профили, снимки и информация, която да звучи еднакво навсякъде”.  

Според нея агресивно продаване с неактулизирани банери е по-лошо, отколкото нищо да не се прави. Тя каза също, че е важно всички комуникации да са съобразени.  

“ Да покажем, че и нас ни е страх, но ще справим, че искаме и чакаме клиентите. Да покажем снимки колко е празен хотела, но как скоро ще се напълни, какви довършителни работи се правят. Да покажем как се грижим за гостите. Всичко това поражда доверие”.  

Целия разговор вижте във видеото.  

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.