В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

До 3-4 години бюджетите за реклама в интернет ще са повече, отколкото за телевизия

Мартин Попов, изпълнителен директор на Interactive Share, В развитие, 01.04.2016

20:18 | 1 април 2016
Автор: Investor.bg
Мартин Попов, изпълнителен директор на Interactive Share. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Мартин Попов, изпълнителен директор на Interactive Share. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Няколко неща се откроиха по време на дигиталния форум IAB. Едно от тях е 20% ръст на онлайн рекламата в България, който се запазва и от преходните години. Нетните приходи от онлайн реклама достигат 62 млн. лв. Това каза Мартин Попов, изпълнителен директор на Interactive Share, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria в коментар за протичането на най-големия дигитален форум IAB в България.

Сериозният ръст в онлайн рекламата идва най-вече по линия на Facebook (над 66% ръст) и Google (20% ръст). Дигиталните медии отчитат ръст от 4%. Те претърпяват своята метаморфоза, каза още експертът. 

Вярвам, че който успее да се адаптира и да учи бързо, той ще успее в дългосрочен план.

При трендовете в чужбина се забелязва нещо много интересно, посочи още той. В САЩ, Великобритания, Германия бюджетите за интернет реклама са повече, отколкото за телевизия. В България все още около 10% от всички бюджети са за онлайн реклама. По думите му до 3-4 години в страната бюджетите за интернет ще са повече, отколкото за телевизия.

Трендът в момента е, че видеото доминира като съдържание, след това е снимката, а после съдържанието. Видеото е един от новите начини за създаване на съдържание, каза още той.  

Вижте целия разговор във видеото: