В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Тръмп е най-влиятелният човек на световните пазари, смята анализатор

Мартин Митренцев, форекс анализатор, „В развитие“, 08.05.2019 г.

20:16 | 8 май 2019
Обновен: 00:20 | 6 юни 2020
Мартин Митренцев, форекс анализатор, „В развитие“, 08.05.2019 г.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е най-влиятелният човек в момента на световните пазари, според форекс анализатора Мартин Митренвец. Това мнение изказа той за рубриката Forex Compass в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Туитовете на Доналд Тръмп цяла седмица променят цените на валути, суровини, акции, облигации и индекси. За някого може това да е неочаквано, но не и за мен. Още в началото на своя мандат той традиционно започна да реагира на високите нива на долара. До края на мандата му няма да видим евродолара на нива над 1,11“.

Ако тенденцията през идните месеци се запази, то американската икономика ще удари исторически връх, що се отнася до ръста на БВП, отчита още анализаторът.

„Не мисля, че ще видим покачване на основния лихвен процент от Фед, въпреки, че това е логично. И все пак по-вероятно е да видим ново понижаване до края на 2019 г.“.

Цените на петрола изглежда са достигнали максималните си нива за годината и до нейния край едва ли ще има особено движение нагоре, коментира Митренцев.