В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Неограничени ли са възможностите на работата от дистанция

Етиен Янев във В развитие, 22.09.2017

19:00 | 22 септември 2017
Автор: Кирил Петков
Етиен Янев, експерт по социални мрежи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Етиен Янев, експерт по социални мрежи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Според проучване на Strategy Analytics над 40% от хората ще работят от дистанция до 2020 година. Това вече е сериозна тенденция в САЩ, особено с влиянието на някои големи, международни компании. Това каза експертът по социални мрежи Етиен Янев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Велко Каменов. 

Новата тенденция е работата от дистанция и тя контрастира на стандартният работен процес, който протича във времевия интервал от 9 до 17 часа, каза гостът. "Тя включва и възможността хората да работят от всички точки на света, посредством дигитална комуникация между тях". 

"Компании, които са възприели този принцип на работа, разполагат с кадри от цял свят. Не се ограничават със специалисти от един определен пазар, а за самите служители това означава те сами да изграждат работната среда, бидейки вкъщи, близо до семейството си или на хубав, екзотичен плаж". 

Какви са възможностите и рисковете, които крие дистанционната работа? Съществува ли и обратна тенденция - компании да връщат на работните месата в офисите персонал, който работи дистанционно? Кои са секторите, които са най-подходящи за прилагане на този тип начин на работа?