В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Качествата в една компания, търсени от инвеститорите

Валери Петров, Axxess Capital, В развитие, 30.05.2017

14:00 | 30 май 2017
Валери Петров, Axxess Capital по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria на конференцията Клуб Инвестор БГ в Капитал Форт, София. 30 май 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Валери Петров, Axxess Capital по време на интервю за Bloomberg TV Bulgaria на конференцията Клуб Инвестор БГ в Капитал Форт, София. 30 май 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Решението дали да бъде инвестирано в дадена компания е взаимно – партньорът от другата страна също трябва да има нужда от това инвестиране. Но като цяло търсим компании, които имат потенциал за ръст и то в сравнително краткосрочен план.

Това каза пред Радина Колева от Investor.bg Валери Петров от Axxess Capital. Интервюто на Петров от организираната от Investor.bg конференция Клуб Инвестор Предприемачество бе излъчено на живо във „В развитие“ с Велко Каменов.

„Това е така, защото фондовете за дялови инвестиции, какъвто е нашият, имат сравнително средносрочен хоризонт на инвестициите си в рамките на 4-5-6 години. Това означава, че в рамките на този срок ние трябва да реализираме добър растеж на компанията, в която инвестираме“, посочи Петров, добавяйки, че за потенциалния инвеститор е важно от другата страна да стои един надежден партньор с добър мениджмънт.

„Важно е и да има качествен продукт, потенциал за излизане на чужди пазари“, допълни още той.

„Има и пречки. Една такава е цената. А в процеса на преговори може да се стигне и до много други пречки“, коментира събеседникът на Колева.

Продължението на разговора вижте тук (във втората част на видеото, в първата е интервю с Ивайло Илиев):

Четете още: Защо 90% от компаниите фалират за 5г.

Четете още: Ключовото значение на вътрешнофирмената структура за пазарния успех, Ивайло Илиев, управляващ съдружник във Forteam

Генерален партньор на Клуб Investor.bg - Предприемачество е Пощенска банка. Събитието се провежда с подкрепата на FORTEAM, iuvo Group, MAXI Club, Индустриален Холдинг България, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Sirma Group и Мedical Dent.